Üdvözöllek! Ebben a cikkemben összegyűjtöttem azt a 8, általam legjobban kedvelt, és használt applikációt, amelyek megkönnyíthetik az életedet a tanulás terén, és komoly segítségedre lehetnek ahhoz, hogy gyorsan, és hatékonyan végezd el az ezzel kapcsolatos feladataidat.

Szerintem a mai világban nagyon fontos lenne az oktatásban rengeteget használni a különféle digitális eszközöket, tekintettel arra, hogy mi, a felnövekvő generáció szinte kizárólag ezekkel az eszközökkel fogunk dolgozni a későbbiekben, vagy akár a mostani életünkben is, eltekintve az iskolától, és szerintem az iskolának legalább olyan fontos feladata lenni a digitális íráskészség kialakítása, különféle smart eszközök hatékony használatának megtanítása, mint akár a fizika vagy irodalom tananyag átadása.

         

Ennek a kialakításához igyekszem hozzájárulni, ezzel az írásommal, és arra bíztatlak, hogy használd a rendelkezésedre álló technológiai lehetőségeket, eszközöket a lehető legtöbb megengedett területen, mert ezzel nem csak a saját dolgodat könnyíted meg, hanem tapasztalatot szerzel az online munkavégzésben, gyorsabban és hatékonyabban végezheted el a feladataidat, és az összes ilyen digitálisan rögzített információ megmarad, nem áll fenn annak az esélye, hogy pl. egy online jegyzet elkavarodjon, amikorra elkezdenéd felhasználni az érettségire készüléshez.

Szóval lássuk az alkalmazásokat / weboldalakat:
1. iStudiez Pro
Egyszerűen zseniális alkalmazás. Felviheted bele az órarendedet, tanárokat e-mail címmel, dolgozatokat, szüneteket, házi feladatokat, akár egyéb online kurzusaidat, és mindez szinkronizálásra kerül a naptáraddal, illetve az összes eszközöddel, ahol csak megvan az alkalmazás.Hátránya, hogy csak iOS-re, illetve macOS-re elérhető, illetve, hogy fizetős, viszont az 5 dolláros ár (kb. 1500Ft, vagy 3000Ft ha macOS-re is megveszed) egyáltalán nem megfizethetetlen, főleg, hogy több éven keresztül hű társad lesz a program, és még egyetemi használatra is tökéletes. Windowsosoknak a My Study Life nevezetű applikációt ajánlom.
2. Evernote
Véleményem szerint a legjobb app jegyzetek készítésére. Én számos órán használom, még sosem hagyott cserben. Elérhető minden platformra, minden eszközre. A felhőben tárolja jegyzeteidet és szinkronizálja őket az összes többi eszközöddel. Nagyon gyors és kényelmes vele a jegyzetelés, akár hangjegyzeteket is lehet készíteni vele, illetve a fotózásnál automatikusan érzékeli a dokumentumokat, így pl. ha egy diát fotózol, akkor csak az fog megjelenni, és kivágja az egyéb elemeket.Teljesen ingyenes egészen addig, ameddig max. 2 eszközön használod, utána havidíjat kell fizetni érte. A jegyzeteket meg lehet osztani a többi felhasználóval, nem csak iskolai hanem bármilyen egyéb munkára is kiváló, csak ajánlani tudom mindenkinek.
3. Quizlet
A legjobb applikáció szavak / definíciók, összetartozó kifejezések tanulására. Egyszerűen bele lehet írni a fogalmakat és a hozzájuk tartozó definíciót vagy az idegen nyelvbeli megfelelőjét, utána pedig kártyákat készít belőle, amelyekkel könnyedén memorizálni lehet őket, illetve kikérdezi őket, a hibásakat egészen addig, ameddig legalább kétszer nem találod el helyesen egymás után őket, illetve különféle játékokat is lehet játszani a beírt kifejezésekkel.Minden funkciója ingyenes, webböngészőben is elérhető, illetve applikációval is rendelkezik telefonokra és tabletekre. Ajánlom mindenkinek, akinek sok szót / definíciót kell megtanulnia.

4. GeoGebra
Matematikai szerkesztéseket lehet vele pontatlanság nélkül számítógépen, tableten vagy akár telefonon is végezni. Függvények ábrázolására is képes derékszögű koordináta-rendszerben, illetve elképesztően sok lehetőség rejlik benne, akár saját geogebrás programot is írhatunk. Ezen kívül fizikai / matematikai szimulációk találhatók benne, amelyek segítenek a tananyag megértésében.5. Mindly
Gondolataid vizualizálásában lehet segítségedre ez a gondolattérkép készítő alkalmazás. Ötleteid színes, grafikus megjelenítésére ajánlom. Sokszor előjön projektmunkák kapcsán, hogy össze kell foglalni mit gondoltok egy koncepcióról, illetve iskolán kívül is a hasznodra lehet.A teljes verziója 7 euróba kerül, viszont ha nem szükséges utólagos megőrzése a térképeknek, akkor az ingyenes verzió is tökéletesen megfelel.
6. Photomath
Egyenletmegoldások ellenőrzésében lehet segítségedre ez az alkalmazás. Egyszerűen a kamerával érzékeli az egyenletet, és megmutatja a megoldásokat, és el is magyarázza a megoldás menetét.
7. Chemistry / Kémia
Ez az alkalmazás számos hasznos funkciót tartalmaz kémiai feladatok megoldásához, ha épp nincs a közelben függvénytáblázat, vagy egyéb információkra van szükséged. A periódusos rendszeren kívül található benne reakcióegyenlet megoldó, molekulatömeg kalkulátor, oldhatósági táblázat, elektronegativitási adatok, és egyéb információk.
8. MozaWeb
A Mozaik Kiadó weboldala. Amennyiben mozaikos tankönyvvel rendelkezel, akkor a könyv végén található kódot az oldalra egy gyors regisztráció után beírva egy évig teljesen ingyen megkapod a könyv online verzióját, ezért ha épp nincs nálad a fizikai példány, ezen az oldalon továbbra is tanulhatsz belőle. Ezen kívül számos hasznos segédanyag, illetve szimuláció, kísérlet található itt.

Köszönöm szépen, hogy végigolvastad! Remélem elnyerték a tetszésedet az alkalmazások. Sok sikert kívánok a tanulmányaidhoz!