Ezúttal a véleményem és tapasztalataim szerint a leghatékonyabb eszközről fogok írni, amely segíthet számodra céljaid, álmaid, terveid megvalósításában, amelynek alkalmazásával bárhonnan bárhova eljuthatsz, ahova csak szeretnél. Ennek a módszernek a lényege: játszd meg és azzá válsz!

Amikor kitűzünk egy célt, elhatározzuk, hogy megvalósítjuk álmainkat, akkor észrevesszük, hogy általában a kívánt állapot és a jelenlegi állapot között egy hatalmas szakadék tátong, amely sok embert eltántorít azok megvalósításától, elveszi a motivációjukat. Ezért álmaid megvalósításának egyik legfontosabb eleme, hogy áthidald ezt a szakadékot, amely elválaszt téged az általad kívánt állapottól, ezért pedig tenni kell.

A megoldás kulcsa az én meglátásomban, hogy a gondolataidat kell megváltoztatni. Ha a sikertelenségen gondolkozol, hogy ez miért nem jöhet össze neked, miért olyan nehéz, és ijesztő ez, hogy miért ilyen az élet, akkor az lefele húz, hiszen az életedet a gondolataiddal teremted. A gondolataid váltják ki belőled azokat az érzelmi reakciókat, amelyek hatására végül cselekedni fogsz, vagy nem fogsz cselekedni.
Az egyértelmű, hogy céljaidhoz, álmaidhoz nagyon pozitív érzelmeket társítasz, innentől kezdve már csak ezeket kell kihasználni, hiszen ha érzelmeink hatására cselekszünk, akkor ezek hatására mindenkinek minden álma teljesülne, ennek ellenére korántsem ez a helyzet. Ennek az oka, hogy fejben nem az álmainkon gondolkozunk, hogy milyen érzés lenne, hogyan valósíthatnánk meg őket, hiszen: “Minek álmodozni?”. Pedig az ilyen gondolatok hatására felgyülemlő energiával, motivációval hegyeket lehet elmozdítani. Ennek a kihasználását javaslom neked.

Ezért arra bíztatlak, hogy legyél már ma az az ember, aki 10 év múlva lenni akarsz. Még ha mindent nem is tudsz megszerezni, de már ma is viselkedhetsz úgy, mint az, aki lenni szeretnél. Ha a jövőbeli éned találkozna ma veled, akkor meghívna egy kávéra? Vagy hozzád sem szólna? Gondolkodj, beszélj, öltözködj úgy, mintha már most is elérted volna a céljaidat. Ennek hatalmas ereje van.

Ezáltal könnyedén kiemelkedhetsz abból a közegből, ahol jelenleg vagy, fel fognak figyelni rád, értékes emberként fognak kezelni, és fokozatosan hozzád hasonló emberek társaságába kerülsz, olyanokéba, akikkel hozzásegítitek egymást céljaitok eléréshez, és gyorsan el fogsz jutni a “Hogyan?” kérdéshez. Innentől pedig már egyenes út vezet álmaid felé, ha hajlandó vagy keményen dolgozni értük, és felelősséget vállalni a tetteidért (ezekről már egy korábbi cikkemben írtam).

Természetesen ez az út korántsem ilyen egy egyszerű, viszont ha egyszer elkezdtél járni rajta, és elegendő motivációd van, akkor legalább annyira nehéz letérni róla, mint rajta maradni. A legnagyobb problémának viszont azt látom, hogy sokan rá sem lépnek erre az útra, a bejegyzésem elején említett szakadék miatt. Ennek a szakadéknak az áthidalására bíztatlak azáltal, hogy képzeld el, viselkedj úgy, mintha már el is érted volna a céljaidat, ezáltal valóban egyre közelebb kerülsz hozzájuk.
Eddig ugyan nem tértem ki erre, de természetesen hatalmas különbség van a leírt, mérhető, pontosan megfogalmazott célok, és a kósza álmok között, azonban ha valóban meg akarod valósítani őket, akkor az álmokból az idő elteltével célok, ha pedig felhagysz velük, akkor a célokból álmok lesznek. Ezért arra bíztatlak, hogy gyűjtsd össze azokat a dolgokat, amik megdobogtatják a szívedet, és alakíts ki belőlük konkrét célokat, majd láss hozzá megvalósításukhoz.

Kívánok neked sok sikert álmaid valóra váltásában, és amennyiben úgy döntesz, akkor tanácsaim alkalmazásában. Ne feledd: viselkedj már ma is úgy, hogy méltó legyél későbbi érdemeidre! Köszönöm, hogy ismét engem olvastál!

Kívánok neked további csodás napot!